Home Nieuws
TON PRET ONTVANGT EEN INTERNATIONALE AWARD IN SPOLETO
Van 22-09-2017 t/m 25-09-2017 vindt in de prachtige, culturele, Italiaanse stad Spoleto, het beroemde Spoleto Art Festival plaats. Naast de tentoonstelling van zijn werk, zal kunstenaar Ton Pret op dit grootse art festival onderscheiden worden met een internationale award. Ton Pret is ook heel vereerd dat de organisatie ervoor heeft gekozen om zijn schilderij op de posters, aanplakbiljetten en de catalogus te gebruiken.
 
 
DE WERELDBEROEMDE DESIGNER ALESSANDRO GUERRIERO MET TON PRET ART DESIGN
De wereldberoemde designer Alessandro Guerriero is erg gelukkig met zijn Ton Pret Art design zonnebril en Ton Pret is zeer vereerd dat zo'n icoon voor zijn  art werk heeft gekozen.

 

 
TON PRET ONTVANGT EUROPESE AWARD IN ROME
De Nederlandse kunstenaar en ontwerper Ton Pret is op 9 februari 2017 beloond met een Europese onderscheiding in de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden in Rome. Hij ontving de "Premio Internazionale  Comunicare L'Europa" voor zijn kunst, creativiteit, innovatie en het feit dat zijn werk "bruggen bouwt" in Europa. Ton dankt het Committee en in het bijzonder de president van Coast Art Works Silvio Amato, artistiek directeur Antonio Perotti en voorzitter Luca Filipponi van het Spoleto Art Festival.

 

 

 

 
TON PRET ONTVANGT INTERNATIONALE AWARD
Na afloop van de expositie "Premio Costiera Arte 2016", welke gehouden werd in het prachtige Palazzo Mezzacapo van de stad Maiori in Italie, ontving Ton Pret een internationale award. Uit handen van de burgemeester van de stad Maiori, ontving hij de prestigieuze "Premio Speciale, Costiera Arte 2016". De uitreiking was een heel feestelijk gebeurtenis en niet alleen de schrijvende pers was aanwezig maar ook de italiaanse radio en televisie. Ton is dan ook zeer blij en vereerd met deze "Premio Speciale, Costiera Arte 2016".

 

 

 

 

 
NIEUWE PROJECTEN TON PRET
Nieuwe projecten van Ton Pret:
De bijbehorende foto's zijn te zien in de rubriek "sculptures & design".
Door de president van de Serbia Fashion Week & Design Week 2015, Svetlana Horvat Ex Vranjesevic, ben ik uitgenodigd om mijn art, fashion & design te tonen gedurende dit grootse evenement, welke gehouden wordt van 9 november t/m 16 november in Novi Sad: na Belgrado de grootste stad van Servië. Omdat ik door drukte helaas zelf niet aanwezig kan zijn, zal de organisatie op grote video walls een film vertonen, welke men bij mij op het atelier heeft opgenomen. Tevens zal er op zaterdag 14 november een life verbinding via internet zijn, zodat de mensen in Servië mij allerlei vragen kunnen stellen. Daarnaast zal ook PR manager Frans Wauters in Servië aanwezig zijn en aan de hand van de film "the Ferrari Art Car" een lezing geven over dit bijzondere kunstwerk. Grote dank aan Milica Vukadinovic van de organisatie, Fotoflex Nederland , The Ferrari Bodyshop en Van den Assem Schoenen & Tassen.

http://serbiafashionweek.com/2015/11/09/otvaranje-festivala-design-week-2015/


Voor het Amerikaanse Eyewear Design Alliance heeft Ton Pret een aantal art editions voor hun brillen en zonnebrillen ontworpen, welke op 17 September  2015 feestelijk werden gelanceerd in Las Vegas. Een aantal brillen zijn handbeschilderde unieke collector items, waarvan een limited printed edition zal worden vervaardigd en daarnaast zullen er wereldwijd een hele serie Ton Pret Art brillen te koop worden aangeboden, voor liefhebbers van art, fashion & design. Dare to be different! 
Neem een kijkje in mijn leven: interview met netwerk Queen Sentin Grunberg https://youtu.be/kjyi2YMTX0o
Ton Pret is gevraagd om lid te worden van het prestigieuze Founders Carbon Network en sinds 24-11-2014 is Ton toegetreden! Ton is zeer vereerd en super trots en hoopt met zijn persoonlijke inzet en kunst, een positieve bijdrage aan dit netwerk te mogen leveren. http://fcn-nl.com/
Voor het spiffy fietsenmerk DueDipicche heeft Ton Pret een special art edition gemaakt, die o.a. bij het luxe warenhuis De Bijenkorf zal worden tentoongesteld en op rondreis door Nederland zal gaan. 
In samenwerking met Unesco en het Rode Kruis, heeft Ton Pret de mascotte ontworpen voor de internationale actie "Piece for Iraq". Voor deze mascotte is gekozen voor een bal van het bekende Amerikaanse merk NIKE. De bal en een door wereldsterren gesigneerd voetbalshirt, zullen als mascotte meereizen op de Concert & Poetry tour door de diverse landen.
Het bekende Rotterdamse Van den Assem Schoenen & Tassen, heeft Ton Pret opdracht gegeven om een originele Michael Kors damestas te beschilderen en te transformeren tot kunstobject. Het verbluffende resultaat was zo opmerkelijk, dat dit unieke kunstwerk inmiddels is opgenomen in de eigen collectie van het Amsterdam Museum of Bags & Purses.
In opdracht van Cono Kaasmakers, heeft Ton Pret voor de nieuwe fabriek/hoofdkantoor van Beemster kaas een passend kunstwerk vervaardigd. Beemsterkaas is een positief bedrijf, dat werkt met vrolijke boeren en blije koeien, waarbij ook duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Uit het oogpunt van duurzaamheid, heeft Ton gekozen voor een houten paneel van 245 cm lang, welke voorheen dienst heeft gedaan als decor van een theater. De achtergrond stelt de Beemster polder voor, met zijn zware klei en is in een speciale kleur blauwe beschilderd.  Het schilderij toont vrolijke boeren, blije koeien en smakelijke kazen in hun natuurlijke leefomgeving, maar dan wel conform de transformatie van kunstenaar Ton Pret.
In opdracht van Bart Bakx Badkamer design, heeft Ton Pret een design bad beschilderd en getransformeerd tot een groot opvallend kunstobject. De fabrikant is zo enthousiast over het resultaat, dat er aan de productie van een limited edition wordt gedacht. Voorjaar 2015 zal het kunstobject als eyecatcher te zien zijn op een grote beurs in Duitsland. Meer info volgt nog.
In opdracht van het gerenommeerde schoenen-/ en tassenbedrijf Van den Assem Schoenen, heeft Ton Pret een aantal tassen en schoenen getransformeerd tot ware kunstobjecten, welke al door diverse nationale en internationale magazines zijn opgenomen. Deze art edities van schoenen en tassen, worden inmiddels over de hele wereld geroemd. 
Project Siberia is in opdracht van een Pools/Russische expeditie, waarbij 2 expeditieleden en hun geprepareerde Land Rover, zo'n 20.000 kilometer door Siberie zullen rijden. Ton werd gevraagd om de motorkap te beschilderen, waarbij de ontberingen en het avontuur in Siberie de hoofdrol moesten krijgen. Inmiddels is het kunstwerk weer terug in Polen, waarbij de Ferrari Bodyshop de motorkap van een speciale coating heeft voorzien. Deze gigantische expeditie is onder grote belangstelling op 1 augustus 2014 van start gegaan en is na ca 2 maanden inmiddels succesvol voltooid.
 
 
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 12