Home Kunstenaar
De kunstenaar
 
Foto by Fotoflex Nederland
Ton Pret is een kunstenaar met een wel heel eigen stijl, welke zich kenmerkt door een zeer gedurfd kleurgebruik, fantasierijke figuren en een explosie van enthousiasme, spontaniteit, passie en positiviteit. Grote namen uit de Nederlandse en buitenlandse kunstwereld, herkennen een link met de COBRA stijl van de vorige eeuw, maar dan 60 jaar later. Hoe men het ook noemt, het is toch overduidelijk de "Ton Pret Stijl".  Deze  stijl van Ton is het best te omschrijven als "kleurrijk realisme van een andere realiteit, met een krachtige positieve uitstraling". Met zijn werk wil Ton het positieve in de mens naar boven halen, door ze mee te nemen naar een andere realiteit, waar de positiviteit als een rode draad doorheen loopt.
Hoewel Ton als kind al ontzettend veel tekende, boetseerde en met andere vormen van creativiteit bezig was, duurde het toch vele jaren voordat hij besloot om kunstenaar te worden. Van de één op de andere dag, heeft hij dan ook het roer omgegooid en is zijn hart gevolgd. Hij heeft dan ook een enkele kunstzinnige opleiding genoten, maar is een pure autodidact die zich totaal niet laat leiden door regels of stromingen, maar slechts zijn spontaniteit en onuitputtelijke fantasie volgt. Hierdoor is Ton zijn werk ongekunsteld en zit vol pure passie. De schilderijen van Ton zijn transformaties naar een andere werkelijkheid. Met zijn schilderijen probeert hij de kijker deelgenoot te maken van deze andere werkelijkheid. De kijker wordt als het ware meegenomen naar een andere dimensie en ervaart dit als zeer prettig en bijzonder.
In een heel korte tijd, heeft Ton zijn kunst op de kaart weten te zetten en hing zijn werk o.a. in de beroemde Amsterdamse Beurs van Berlage, het Fortezza da Basso in Florence, Ascona, het Rijksmuseum van Amsterdam, het Nederlands Schoenenmuseum, het Rotterdamse museum de Kunsthal, het Amsterdams Tassenmuseum en het Louvre museum in Parijs . Niet alleen zijn schilderijen en beelden zijn gewild bij verzamelaars en liefhebbers, maar ook  zijn art schoenen, kleding, horloges, servies en ander design zijn verworden tot ware collector items. Reden ook dat Nederlandse meest exclusieve schoenenmerk Greve, aan Ton opdracht heeft gegeven om schoenen te ontwerpen voor hun reclamecampagne en ook art schoenen voor de catwalk in Parijs. Zelfs het Nederlands Schoenenmuseum heeft art schoenen van Ton, opgenomen in hun collectie en zijn art editie van de Michael Kors handtas, is opgenomen in de collectie van het Nederlands Tassenmuseum in Amsterdam.
Onder zijn klanten bevinden zich diverse bekende verzamelaars, grote ondernemers, beroemdheden maar natuurlijk ook mensen zoals jij en ik, die ook de spontane eigen stijl van Ton weten te waarderen. Een van hen heeft zelfs zijn Ferrari helemaal laten beschilderen en heeft nu een rijdend kunstwerk. Ton heeft ook diverse meubels ontworpen en enkele heel bekende Italiaanse designers werken nu met hem samen en zelfs Alessandro Mendini heeft interesse in een samenwerking. Andere kunstopdrachten zijn bijvoorbeeld een designbad voor een designbedrijf en  een Fender Stratocaster in art edition. Deze Fender Stratocaster is in samenwerking met de beroemde Franse gitarist Jean-Pierre Danel, Brian May (Queen), Hank Marvin (The Shadows), Steve Lukather (Toto) en de Franse superster Jean-Jacques Goldman. Verder art editions van de beroemde Philippe Starck stoelen,  een art edition van een Italiaanse designfiets van het merk Duedipicche en recent heel speciale brillen en zonnebrillen voor het Amerikaanse bedrijf Eyewear Design Alliance, die later dit jaar wereldwijd gaan. And there is a lot more to come……

Buiten de bestaande collectie, werkt Ton ook in persoonlijke opdracht.
ART STUDIO TON PRET: STATIONSSTRAAT 79 ZAANDAM 
Bezoek op afspraak 

Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Tel.0031625383210
Sinds 24-11-2014 is Ton Pret ook "proud member" van het prestigieuze Founders Carbon Network http://fcn-nl.com/